Vreewijk Lyceum en Zuider Gymnasium geopend

Burgemeester Aboutaleb en wethouder De Jonge hebben op maandag 12 september de officiële opening verricht van het Vreewijk Lyceum en het Zuider Gymnasium. Op het plein voor het gebouw, waar beide scholen vooralsnog gehuisvest zijn, vond de feestelijke opening plaats in aanwezigheid van leerlingen, (oud-)personeel, directieleden en genodigden.

Na een welkom door ceremoniemeesters Barbara en Ashray (leerlingen) volgden verschillende speeches, onder andere van mevrouw Van de Meiden over de geschiedenis van Calvijn Vreewijk, waaruit het Vreewijk Lyceum en het Zuider Gymnasium zijn ontstaan.

Voor burgemeester Aboutaleb was het deze dag dubbel feest. Enerzijds was er het offerfeest voor hem als gelovige moslim en anderzijds,  als burgemeester, de opening van het eerste categorale gymnasium in Rotterdam-Zuid. De komst van een categoraal gymnasium in Zuid was een innige wens van het gemeentebestuur.  De directie van Calvijn heeft, in samenwerking met het bestuur van CVO, het initiatief genomen om deze wens te realiseren. De officiële opening, waarbij burgemeester Aboutaleb en wethouder De Jonge de sleutels van de twee nieuwe scholen hebben overhandigd aan mevrouw De Haan, directeur van het Vreewijk Lyceum, en mevrouw Waals, directeur van het Zuider Gymnasium, werd feestelijk begeleid door een brassband en veel confetti. Het wachten is nu op de realisatie van het nieuwe gebouw voor het gymnasium in het voormalige Zuiderziekenhuis. Calvijn is er klaar voor, zo stelde algemeen rector Wakker.

Calvijn Vreewijk gesplitst in twee scholen
Als opmaat naar de verhuizing van het Zuidergymnasium naar het poortgebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis, is het vroegere Calvijn Vreewijk gesplitst in twee nieuwe scholen: het Vreewijk Lyceum (voor havo en atheneum) en het Zuider Gymnasium. Beide scholen komen voort uit Calvijn Vreewijk, een christelijke school voor vwo en havo met een lange Rotterdamse historie. Door beide scholen apart te positioneren, kunnen leerlingen uit Rotterdam en de regio nu nog beter op maat worden bediend.